INSTITUCIONAL

FRANCINA ARMENGOL i SOCIAS
Presidenta del Govern de les Illes Balears

Govern

Recuperar i redescobrir el nostre patrimoni nàutic ens permet refermar el vincles de les Illes Balears amb una tradició marinera immensament rica, plena de matisos i d'història. La mar sempre ha estat pels insulars una font inesgotable de coneixement, de descobriment i de passió.

La XIV edició de la Copa del Rei-Panerai, Vela Clàssica de Menorca 2017 és un esdeveniment de gran prestigi per l'esport de la vela en el seu vessant clàssic. A més del plaer de la pràctica esportiva, el port de Maó es testimoni, un any més, d'un esdeveniment únic: la possibilitat d'admirar els vaixells més bells del món, un veritable museu marítim que torna a la vida, evocant les gestes dels antics navegants de l'illa.

El potencial de la vela clàssica crea fascinació i atreu cada dia més gent a l'arxipèlag. La prova contribueix decididament a enriquir i potenciar el nostre producte turístic de qualitat, on tenen cabuda la pràctica esportiva, el respecte a l'entorn i el paisatge, i la recuperació i manteniment del patrimoni marítim. Tot junt consolida la nostra projecció exterior com a destinació líder a la Mediterrània.

El Govern de les Illes Balears felicita al Club Marítim de Maó per acollir una prova que s'ha convertit en un referent mundial, alhora que segueix reforçant l'illa de Menorca com un escenari de primer ordre per a la pràctica d'aquest esport.

Desitj que aquesta edició de la Copa del Rei-Panerai torni a ser una fita ineludible per esportistes i amants de la vela clàssica i que ens permeti, un any més, apropar Menorca al món, i el món a Menorca.

SUSANA I. MORA HUMBERT
Presidenta del Consell Insular de Menorca

Consell

Parlar de Menorca és parlar, a la vegada, de sentiments, emocions i història al voltant i envers un dels recursos i patrimoni natural més importants de l'illa, la mar.

Si a aquest fet se li suma l'excel•lència i singularitat del Port de Maó i el treball amb dedicació, esforç i estima existents per part d'entitats, professionals i amants de la mar i la nàutica, com el Club Marítimo de Mahón, el resultat és poder tornar a celebrar a la nostra estimada illa un esdeveniment cabdal al panorama nàutic arreu del món, la XIV edició de la Copa del Rei-Panerai - Vela Clàssica de Menorca 2017.

Gràcies a aquest esdeveniment únic, el Port de Maó es tornarà a omplir d'embarcacions que ens transportaran a una altra època i manifestaran, amb la seva presència i navegació, la grandesa del que ha estat i és un dels millors ports naturals del món.

Un esdeveniment que, juntament amb tots els altres que es porten a terme a l'illa, visualitza i reforça a la nostra illa com el destí especial que és. Un destí singular a on l'esport nàutic destaca, perquè Menorca és, per tradició, ubicació, experiència i coneixement, un escenari únic per a la pràctica de l'activitat nàutica i, aquesta, un dels principals motors de desenvolupament social, econòmic i cultural de la nostra illa i la seva societat.

Des del Consell Insular de Menorca, felicitar i donar l'enhorabona al Club Marítim de Maó per tornar a acollir i fer realitat aquest gran esdeveniment i per tornar a situar a Menorca a escala mundial com un destí referent per al sector nàutic i per a totes les persones que s'estimen i gaudeixen la mar.

Els meus millors desitjos als participants i les participants i convidar a tota la ciutadania resident i visitant de Menorca a formar part d'aquesta experiència cultural, esportiva i sensorial al voltant de la mar i la vela clàssica.

CONXA JUANOLA
Alcaldessa de Maó

Mahon

El marc incomparable del port de Maó ens reuneix de nou en una edició més de la Copa del Rei-Panerai, Vela Clàssica de Menorca 2017.

Cordialitat i hospitalitat seran, com sempre, les fortaleses que brindarà Maó a tota la gent -esportistes, acompanyants, visitants en general- que, amb motiu d'aquest espectacular esdeveniment, farà seus durant uns dies els espais que ens són més propers i preuats: les nostres aigües incomparables, els carrers i places que conformen la ciutat -testimonis, sens dubte, d'una història secular i diversa- i l'envejable i mai prou ben valorat entorn natural que ofereixen el nostre terme i l'illa sencera.

El fet de parlar de la mar, dels tradicionals vaixells a vela, de la relació d'amor i estimació que tenim, la gent de Menorca, per tot allò que té a veure amb el medi marí, amb la navegació --o, fins i tot, en un altre nivell més modest, amb la contemplació abstreta de l'horitzó blau que ens envolta-, ens ha de fer reconèixer com d'important és aquest patrimoni nostre.

I no em referesc, només, al valor atribuïble a les vertaderes joies que podrem veure navegar aquests dies, sinó també als béns i referents sentimentals que, de mica en mica, al llarg de la nostra existència, han construït una memòria illenca comuna, aquell ampli i divers bagatge cultural que pertany a un poble lligat, de forma indestriable, al bressol marí que el va acollir.

Gratitud i agraïment, per tant, a totes aquelles persones i entitats, encapçalades pel Club Marítim de Maó, que ens permeten, un any més, evidenciar als ulls del món l'arrelada estima que sentim per tot allò que la mar ens aporta i -amb orgull sincer- pregonar-la arreu.

Institucional
Repsol
Club Marítimo de Mahón
Govern Illes Balears
APB Mahón
Ajuntament de Mahón
Menorca
Marina Port Mahón
CIM
Real Federación Española de Vela
Federación Balear de Vela
RANC
Colaboradores