INSTITUCIONAL

FRANCINA ARMENGOL i SOCIAS
Presidenta del Govern de les Illes Balears

Govern

Recuperar i redescobrir el nostre patrimoni nàutic ens permet refermar el vincles de les Illes Balears amb una tradició marinera immensament rica, plena de matisos i d'història. La mar sempre ha estat pels insulars una font inesgotable de coneixement, de descobriment i de passió.

La XIV edició de la Copa del Rei-Panerai, Vela Clàssica de Menorca 2017 és un esdeveniment de gran prestigi per l'esport de la vela en el seu vessant clàssic. A més del plaer de la pràctica esportiva, el port de Maó es testimoni, un any més, d'un esdeveniment únic: la possibilitat d'admirar els vaixells més bells del món, un veritable museu marítim que torna a la vida, evocant les gestes dels antics navegants de l'illa.

El potencial de la vela clàssica crea fascinació i atreu cada dia més gent a l'arxipèlag. La prova contribueix decididament a enriquir i potenciar el nostre producte turístic de qualitat, on tenen cabuda la pràctica esportiva, el respecte a l'entorn i el paisatge, i la recuperació i manteniment del patrimoni marítim. Tot junt consolida la nostra projecció exterior com a destinació líder a la Mediterrània.

El Govern de les Illes Balears felicita al Club Marítim de Maó per acollir una prova que s'ha convertit en un referent mundial, alhora que segueix reforçant l'illa de Menorca com un escenari de primer ordre per a la pràctica d'aquest esport.

Desitj que aquesta edició de la Copa del Rei-Panerai torni a ser una fita ineludible per esportistes i amants de la vela clàssica i que ens permeti, un any més, apropar Menorca al món, i el món a Menorca.


Consell

Menorca és terra de mar i vent. Aquests dos distintius han creat indubtablement un vincle fort entre els menorquins i les menorquines i el sector nàutic, un vincle que tot i el pas dels anys segueix més viu que mai.

El port de Maó ha estat un dels paratges, per la seva singularitat i excel•lència, on s'ha evidenciat més aquest vincle amb el medi marí i la navegació, i és on, enguany, una altra vegada, podrem gaudir d'una nova edició de la Copa del Rei- Vela Clàssica de Menorca.

Aquest esdeveniment únic i de gran prestigi en el món de l'esport de la vela omplirà el port de Maó dels vaixells més elegants del món, un autèntic museu a l'aire lliure que ens farà reviure èpoques passades plenes d'història i sentiment.

Des del Consell Insular volem agrair la labor inestimable i incansable d'entitats i aficionats i amants del món marí i nàutic, com el Club Marítim de Maó, per fer possible un any més aquest esdeveniment que posa Menorca en el punt de mira a escala mundial i permet posicionar-la com a referent en el sector nàutic.

Desitj que, una vegada més, aquesta nova edició de la Copa del Rei- Vela Clàssica de Menorca sigui un reflex de l'estima que els menorquins tenim cap a la mar i tot allò que ens aporta i apropar-ho a la resta del món. Molta sort i ventura a tots els participants.

CONXA JUANOLA
Alcaldessa de Maó

Mahon

El marc incomparable del port de Maó ens reuneix de nou en una edició més de la Copa del Rei-Panerai, Vela Clàssica de Menorca 2017.

Cordialitat i hospitalitat seran, com sempre, les fortaleses que brindarà Maó a tota la gent -esportistes, acompanyants, visitants en general- que, amb motiu d'aquest espectacular esdeveniment, farà seus durant uns dies els espais que ens són més propers i preuats: les nostres aigües incomparables, els carrers i places que conformen la ciutat -testimonis, sens dubte, d'una història secular i diversa- i l'envejable i mai prou ben valorat entorn natural que ofereixen el nostre terme i l'illa sencera.

El fet de parlar de la mar, dels tradicionals vaixells a vela, de la relació d'amor i estimació que tenim, la gent de Menorca, per tot allò que té a veure amb el medi marí, amb la navegació --o, fins i tot, en un altre nivell més modest, amb la contemplació abstreta de l'horitzó blau que ens envolta-, ens ha de fer reconèixer com d'important és aquest patrimoni nostre.

I no em referesc, només, al valor atribuïble a les vertaderes joies que podrem veure navegar aquests dies, sinó també als béns i referents sentimentals que, de mica en mica, al llarg de la nostra existència, han construït una memòria illenca comuna, aquell ampli i divers bagatge cultural que pertany a un poble lligat, de forma indestriable, al bressol marí que el va acollir.

Gratitud i agraïment, per tant, a totes aquelles persones i entitats, encapçalades pel Club Marítim de Maó, que ens permeten, un any més, evidenciar als ulls del món l'arrelada estima que sentim per tot allò que la mar ens aporta i -amb orgull sincer- pregonar-la arreu.

Institucional
Club Marítimo de Mahón
Menorca
Consell Insular Menorca
Ajuntament de Mahón
APB Mahón
Real Federación Española de Vela
CIM
RANC
Federación Balear de Vela
Asociación Española de Barcos de Época y Clásicos (AEBEC)
Trofeo Mare Nostrum
The Mediterranean Champions Cup
Empresas Colaboradoras
Repsol
La Menorquina
Artiem
Aqua Group
Coca Cola
Pedros Boat
Ansa per Ansa
Gipsy Gin
Gin Xoriguer
Ca l´ltaliá (Catering barcos)
Queso Mahón
Menorca on Wheels
Torralbenc
Divina Menorca
Menorca Mar & Charter
Tactic Audiovisual
Nautical Channel